Kissa joulukuusessa, joulukuusi pihalle

Sen jälkeen kun Missu oli kiivennyt kaksi kertaa joulukuuseen, järsinyt tarpeeksi monta kertaa kuusen kuivia alaoksia ja saanut neulasen pystyyn silmäkulmaansa, oli aika siirtää puu pihalle. Siellä siitä on iloa vielä pitkään. Siihen voi ripustaa linnuille ja oraville syötävää, ja sen oksien suojaan voivat ruokailijat mennä tuulta pitämään. Lopuksi rungon voi pistää uuniin ritisemään.

Upouudet kauriskoristeet ovat niin kauniit, etten raskinut pakata niitä vuodeksi piiloon. Niinpä ripustin ne tuvan kynttiläkruunuun. 






Pupujusseille joulukuusen alus on liian pieni suojapaikka. Niillä on omat systeeminsä suojautua pakkasta ja tuulta vastaan. Syvään hankeen saa kaivettua lämpimiä koloja. 


Vessat kannattaa tietenkin pitää mökkeröisen ulkopuolella. Kukapa nyt huussissa haluaisi nukkua. 


Samassa ahkeruuden puuskassa jossa riisuin kuusen, otin alas jouluverhojen virkaa tehneet joululiinat, kaikki erilaisia, kuinkas muuten. Tilalle vaihdoin Heidin maailmalta tuoneet kankaat, jotka ovet olleet jo oviverhoina ja naulakkoverhoina. Toinen kangas on pinkki ja toinen vihreä. Tuvan kolmannessa ikkunassa ei vielä ole mitään, sillä verhohomma jäi kesken kun sain päähäni tehdä jotain muuta kesken kaiken. 











Tämän blogin suosituimmat tekstit

Jäähyväiset

Säärystimet virkkaamalla

Lankojen värjäys koukuttaa