Jumpperista kauluri

Orava esittelee kuvassa kauluria, jonka tekemiseen meni kymmenen minuuttia korkeintaan. Enemmän aikaa meni neuleen etsimiseen. Olen kerännyt isoon vasuun neuletilkkuja seuraavaa vällyä varten. Ensin piti roudata vasu jääkylmästä vintistä huoneeseen. Sitten tietenkin rupesin tilkkuja tutkiessani suunnittelemaan muita ommeltavia juttuja. 

Yhdestä aiemmin tekemästäni vällystä postaus tässä Torkkupeittoja sukanvarsista

Kirjava kauluri on pala isävainaan villapaitaa, josta oli jo joskus aikaisemmin leikattu ehjät palat talteen. Sen teki luultavasti äiti, joka ei voi vastustaa tilkkujen leikkaamista. 

En yrittänytkään tehdä kaulurista ateljeetyötä. Siksakkasin reunat, ja ompelin tilkusta pötkön. Olisin tietysti voinut vaihtaa alareunan valkoisen reunan huolitteluun valkoisen langan, mutta se nyt jäi tekemättä. Eipä kaulurin reuna mihinkään takin alta näy. 


Sininen kauluri on pala epäonnistunutta kirppuostosta, puuvillaista nuttua. Nuttu oli vähintään yhtä leveä kuin pitkä, eikä se istunut kenellekään nätisti. 


Jätin kaulurin alareunan kaarevaksi ja vähän takareunaa pidemmäksi. Siksakkasin tilkun reunat, paitsi yläreunaa ei tarvinnut joustoneuleen ansiosta. Sitten käänsin alareunan ja ompelin sen siksakilla. Neule oli sen verran purkautuvaa, että kaksinkertainen siksak  oli tarpeen. 



Tämän blogin suosituimmat tekstit

Jäähyväiset

Lankojen värjäys koukuttaa

Säärystimet virkkaamalla