Pikkutaiteilija Seelan näkemys Missusta

Missu on lastenlasten lellikki. Kuusivuotias Seela piirsi Missun muotokuvan, jonka kehystän ja pistän seinälle heti kun sen käsiini joulun alla saan.


Kuvataitelijan malli on erikoisen mieltynyt lämpimiin uuneihin. Jopa niin mieltynyt, että kun silmä välttää, on se taas alkanut hypähdellä lämpimälle hellalle. Lämmin rauta tuntuu varmaan mukavalta varpaiden alta.


Missu jaksaa juosta narun ja pallon perässä vaikka kuinka kauan. Välillä se kiipeilee kaverini tekemässä kiipeilypuussa tai painii pienten pehmolelujen kanssa. Jos kukaan ei älyä, että on leikin aika, hakee Missu parhaan lelunsa, nyörinpätkän. Sitten se alkaa nasevalla äänellä päästellä naukausuja tai hyppää sängylle. 
Missun mielileikki on nykyisin, kun joku nyöriä vetää piiloon vaikka täkin alle. Missu vaanii nyöriä kuin pantteri, menee kyyryyn, tassuttelee takajalkojaan ja hyökkää sillä hetkellä, kun nyörinpää on katoamaisillaan täkin alle. 


Lintubongaus kiinnostaa Missua niin paljon, että se nyhtää verhoa pois makkarin ikkunan edestä heti kun aamu alkaa valjeta. Sen jälkeen kun Missu muutaman kerran onnistui tiputtamaan koko salusiinin sen yli kurkkiessaan, rupesin aukaisemaan verhot samalla kun käyn antamassa neidille aamiaista. 


Kauriit eivät kiinnosta bongaria niinkään. Se katsoo niitä kyllä hetken, mutta linnut ovat selvästi paljon mielenkiintoisempia sen mielestä. Välillä Missu menee istumaan kellarinportaille, missä se maanrajassa olevasta ikkunasta näkee linnut alhaaltapäin. Lisää Missujuttuja hakusanalla don-sfinx

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Lankojen värjäys koukuttaa

Jäähyväiset

Horsmapusikosta lankoja värjäämään