ELÄVÄSTÄ ELÄMÄSTÄ, Iloista liikuntaa ja lavakarismaa



Iloista liikuntaa ja lavakarismaa

Jotkut tanssin harrastajat löytävät elämänsä kohtalon lavatansseista. Niinä vuosina kun kävin lavatansseissa, onnistuin usein saamaan tanssittajikseni … kuinka sen nyt nätisti sanoisi … ei niin vakavasti otettavia kavaljeereja.

Kerran minua kyllä kosittiin. Kiiltävät kengät oli kysyjällä ja kohtuullinen tanssitaitokin, mutta emme keksineet mitään puhuttavaa. Kosijakandidaatin oli siis vähän niin kuin pakko mennä suoraan  asiaan saadakseen tietää, että tulisinko minä hänelle omaksi.
 Enpä niin lyhyen tuttavuuden, kahden foxin perusteella oikein syttynyt. Hyötynäkökohta olisi ollut miehen kotipaikkakunta, Savonlinna. Olisi ollut kätevää käydä oopperajuhlilla, kun olisi ollut majapaikka omasta takaa.

Toinen tanssittaja sen sijaan puhua supatti korvaani koko ajan. Sanoin hänelle monta kertaa, että en kuule hänen puhettaan, että tanssittaisiin vain. Kertomus tuntui jatkuvan, mutta orkesteri soitti tavallista kovemmin, enkä saanut puheesta mitään selvää. Kun tanssi sitten loppui, sanoi mies  kuuluvalla äänellä: 
Mut kyl mie tääl ihan poliisin luval oon, ja kaivoi taskusta ajokorttinsa todistaakseen henkilöllisyytensä. 


Suoraan sanottuna en ollut kovin kiinnostunut tietämään keskustelumme aihetta, joten tyydyin vain nyökkäämään kohteliaasti ja palasin paikoilleni akkariviin.

Nurinniskoin

Rivakassa jivessä tanssittajani kompastui siantappokenkiensä auenneisiin nauhoihin. Mahdotonta oli minunkaan pysyä pystyssä, kun roteva tanssittajani lensi rähmälleen jauhotetulle parketille. Piikkarini sojottivat kattoa kohti ja hameen helma kääntyi hatuksi. Ympärillä tanssivien parien ilmeet olivat näkemisen arvoiset, kun sain helmat pois naamaltani ja näkökykyni takaisin. Ainoat vauriot kuperkeikasta olivat naurun kyyneleiden sotkemat meikit.

Typerä hame

Ompelin tansseihin lähtiessäni samana päivänä kirpputorilta ostamastani mekosta hameen. Ensimmäistä tanssia tanssahdellessani tunsin, miten hame alkoi takaa rullautua myttyyn yhä ylemmäksi ja ylemmäksi. 
Naislukijat tietävät, että joskus käy niin, jos helmassa ei ole alushametta. 
Toisen tanssin lopussa helma oli jo hälyttävän korkealla, joten kipaisin vauhdilla naistenhuoneeseen nyhtämään hametta kuosiinsa.

Ei auttanut sukkahousujen voitelu käsirasvalla sen enempää kuin hameen nurinpäin kääntäminenkään. Tanssiminen oli aivan mahdotonta kun helma koko ajan kääntyi tiukalle rullalle. 
Oli siis kaksi vaihtoehtoa, joko istua kiukkuisena syrjässä tai heittää hame pois. Valitsin jälkimmäisen vaihtoehdon, ja luotin siihen ettei kukaan hämärässä salissa huomaa hameettomuuttani polviin asti ulottuvan pitsiliivini alta. 
Tanssia sain tavallista enemmän, mutta enpä kysellyt kenenkään kommentteja. Ehkä vähän kyseenalainen sanonta, tieto lisää tuskaa, oli siihen tilanteeseen sopiva ajatus.



Onneksi pehmusteita oli omasta takaa,



Elävästä elämästä -juttusarjaani julkaistiin Ylä-Karjalassa. 
Tämä juttu oli lehdessä 2.8.2011.

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Jäähyväiset

Lankojen värjäys koukuttaa

Säärystimet virkkaamalla