Pesuohjelaput pussukoiksi

Leikkaan melkein kaikista vaatteista pesulaput pois nahkaa kutittamasta. Ennen pistin ne tietenkin roskiin, mutta enää en voi. Niistä kun saa kivoja pussukoita. Siis enhän minä yhtään pussukkaa enää tarvitsisi, kuten voit lukea vaikkapa tästä muovipusseista pikkunyssäköitä tai tästä karkkipaperipussukoita.

Pesulapuista saa pussukoita samalla 
systeemillä kuin karkkipapereistakin vaikkapa näin.

Silitä laput kevyesti kaksipuoleiseen liimakankaaseen, jonka toisella puolella on vuorikangasta valmiina. Laput tarttuvat samalla silityksellä aluskankaaseen. 


Vuorikankaina käytin palan vanhaa liinaa ja huivia.

Laitoin sinne tänne lappujen väliin pitsien ja nauhojen jämiä. Tuli ne hyödynnettyä samalla. Seassa taitaa olla joku lahon pyyhkeen nimikointikin. 

Muista käyttää leivinpaperia kun silität. Liima tarttuu ilman välipaperia salamana silitysrautaan ja silitysaluseen. 


Jos unohdat leivinpaperin tai muuten onnistut sotkemaan raudan, liimat lähtevät raudasta ihmesienellä. En tosin tiedä, voiko se naarmuttaa jotain rautaa. 
Minun rautani ei toimenpiteestä kärsinyt, mutta minä kärsin. Siis kun alkoi kyllästyttää se jatkuva hinkkaaminen. Siksi ostin uuden raudan ja silityslaudalle uuden mekon vaatteiden silitykseen. Vanhat saavat nyt rauhassa tahmaantua askartelukäytössä. 

Kun laput ovat jo kevyesti kiinni, on ne helppo siksakata kunnolla paikoilleen. Kun laput laittaa hieman reunoista päällekkäin, riittää vierekkäisille lapuille yksi ommel. 

Kun kangas on haluamasi kokoinen, ompele vetskari tai tarranauhat paikoilleen. Tässä vaiheessa voit päättää, haluatko taittaa kankaasta läpän. Jos haluat muovittaa pussin, ompele muovi yläreunastaan samalla ompeleella kuin vetskari tai tarra. 

Lopuksi surauta sivusaumat muovineen päivineen. Kuvan pusseihin ompelin muovit metritavarana myytävästä pöytäliinamuovista. Pohjaan saa leveyttä nurkat taittamalla. 

Siistimmiksi pussit saa, jos niihin ompelee toisen vuorikankaan. Sen kiinnittämiseen löytyy varmaan netistä ohjeita.
Koska en ole viitsinyt pussukoista vuorittaa, en viitsi esitellä niitä sisäpuolelta. Illuusio hienoista pussukoista säilyy, kun näkee vain niiden nätin ulkopuolen.

Monenmoisia nyssäköitä löytyy tunnisteella pussukat.





Tämän blogin suosituimmat tekstit

Jäähyväiset

Lankojen värjäys koukuttaa

Säärystimet virkkaamalla