Kirjoista tapetit

Hoksasin, etten ole kirjoittanut mitään kirjatapeteistani. En ainakaan muista. Jos olen, niin tuleepahan tässä kertaus. Kirjaseinät näpertelin jo monta vuotta sitten, ja yhä tykkään niistä kovin.


Alunperin oli tarkoitus tapiseerata vain yläkerran pieni aula. Sen seinät, kuten myös portaikon, olivat aika tylsät. Niissä oli semmoiset vaaleanvihreät tapetit, joissa jotain heiniä törötti pystyssä. 

Tapeteista olisi pitänyt tulla sellaiset, että heinät olisivat nousseet taustasta tummemman vihreänä, mutta en tiedä mikä meni pieleen. Heinät tuskin erottuivat taustaväristä.

Aloin liimata askartelutarvikkeiksi saamani saksankielisen satukirjan sivuja vieriviereen ja limittäin vesiliukoisella seinäliimalla. Sivelin liimaa molemmin puolin sivuja, jolla konstilla tapetista tuli vähän vahvempaa kuin mitä paperi alunperin oli. 

Puuhassa vierähti tunti jos toinenkin, ja sitä mukaa kun työ eteni, se myös laajeni. 


Aulan jälkeen jatkoin tapetoimista portaikkoon päin. Satukirjan sivut loppuivat aivan kesken, joten jatkoin tapetoimista kirjojen kansilehdillä. Niiden väliin liimailin kirjojen sivuja, jotka vähän tasoittivat värien kirjoa. Oikein puhisin innosta, kun niin nautin tylsien seinien peittämisestä ja uudesta tapetista. 





Vasta monta viikkoa myöhemmin huomasin, että jossain vaiheessa kansilehdet olivat alkaneet mennä vinoon. Minkäs sille enää mahtoi, eikä se oikeastaan edes haitannut. 


En tykkää kiipeillä, joten kaverini sai kunnian tapetoida katonrajan. Toimin assistenttina ja ojentelin hänelle valitsemiani sivuja ja kansia.




Niinhän siinä tietysti kävi, että kun pääsin alakertaan asti, näytti eteinen vielä aikaisempaa tylsemmältä. 

Siispä irroittelin kirjoista lisää kansilehtiä, ja työ pääsi jatkumaan.

Jo tapetointivaiheessa vilkuilin muuria ja portaiden sivustoja sillä silmällä, että niihin läiskitty hillitty viherrys ei sopinut uusiin tapetteihin.

Sehän vika korjaantui helposti. Kipaisin rautakauppaan ostamaan taivaansinistä vesiliukoista maalia.
Nyt taivaansini kurkistaa sieltä sun täältä.










Eteisurakan jälkeen vessalle piti tehdä jotain. Mitä, sen voit lukea tästä ULKOHUUSSITUNNELMAA SISÄVESSASSA


TAPETOINTI-IDEOITA MYÖS TÄSSÄ

KELLARINPORTAIKON SATUSEINÄT
ja tunnisteella tapetit


KIRJOJA VOI HYÖDYNTÄÄ MYÖS NÄIN
KIRJAFRIIKKI (KIRJASTA AARRELOKERO)












Tämän blogin suosituimmat tekstit

Jäähyväiset

Lankojen värjäys koukuttaa

Säärystimet virkkaamalla