Kelkka numero kaksi käsittelyssä


Olin niin tyytyväinen pienestä kelkasta tekemääni kenkätelineeseen (Katso juttu Kelkasta kenkäteline.), että otin toisenkin talon perintönä saamani kelkan käsittelyyn. 





Siitä tuli kiva teline naulakon alle. Puunasin tolulla kelkan jalat ja puuosat. Vähän ne vieläkin tuoksahtavat ulkoilmalle, mutta eiköhän tuoksu haihdu vähän kerrassaan. 

Kelkka oli ties montako vuosikymmentä kylmässä aitassa ja sen jälkeen kuistin alla tuulettumassa. Siellä eläimet ja linnut kiipeilivät ja istuskelivat kelkan päällä ja jättivät muistoja käynneistään. 



Kelkassa ei ollut istuinosaa ollenkaan, joten siihen piti rakentaa joku systeemi tavaroille. 





Siihen tarkoitukseen kaksi kirjoituspöydän laatikkoa, joista toinen oli osina, sopi oikein hyvin. Kaverini sahasi vanerista laatikon puuttuvan sivureunan tilalle uuden ja liimasi laatikon kasaan.





Päällystin laatikot tilkuilla. Siihen tarkoitukseen leikkelin kirpputorilta myymättä jääneen, riemunkirjavan puseron. Hyödynsin kymmeniä pieniä tilkkuja, joita aina jää yli ommellessa. Myös matonkudelaatikossa oli käyttökelpoista materiaalia. 


Vain alapuolen ja vetopäädyt jätin ennalleen. Liimasin tilkkuja sikinsokin ja vähän päällekkäin erikeeperillä, joka kovettaa kankaan pinnan. 
Laatikot voi laittaa kelkan päälle pitkittäin tai sivuttain tai vain yhden kerrallaan.





Kelkan alle sopii monta paria kenkiä, ja laatikkoihin sopii niin huiveja, pipoja kuin hanskojakin. 




Laatikot ovat irti kelkan päällä, joten ne voi vaihtaa jos siltä tuntuu. Systeemi käy hyvin myös kirjoille, kankaille ... mille vaan. 



ENSIMMÄISEN KELKAN TUUNAUS TÄSSÄ KELKASTA KENKÄTELINE

ja lisää tuunattuja hyllyjä hakusanalla hyllyt

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Jäähyväiset

Lankojen värjäys koukuttaa

Säärystimet virkkaamalla