Jo toinen metsotuoli!

Ostin varmaan toistakymmentä vuotta sitten kirpusta tuolin, kun se oli niin soman värinen. Yhä väri on kaunis, mutta mutta halusin tuoliin pehmusteen. En tykkää istua kovalla tuolilla. 

Kaverini irrotti istuinvanerin, joka oli kiinnitetty kai kestämään ikuisuuksia. Siihen oli naputettu parikymmentä naulaa ja monta eriparista ruuvia.

Vanerin takareuna oli lovettu siten, että selkänojan puolien väliin meni ulokkeet, jotka jouti sahata pois. 

Pehmusteen tuoli sai vanhan tyynyn sisusvanusta. Kiinnitin sen muutamasta paikasta nitojalla kiinni. 








Päälliseksi kirpusta kolmella eurolla ostettu kanavatyö oli juuri sopiva. 

Oikeastaan se oli taulu, mutta irrotin siitä kehykset toiseen käyttöön. 


Metso soitimella -kanavatyö oli muutaman sentin liian lyhyt. Minulla ei ollut työhön juuri sopivaa kangasta, joten ompelin sen yläreunaan vaaleansinisestä vanhasta verhosta suikaleen. 

Nipsuttelin kanavatyön tiukasti tuoliin kiinni. Lisäsuikaleen väri oli nätti, mutta se näytti jotenkin pöljältä. Piirsin siihen kangasväreillä samantapaista kuviota, mitä on kanavatyön yläreunassa, ja se rupesikin näyttämään paremmalta. Kangassakurat kiinnittyvät paikoilleen silittämällä.





En malttanut lopettaa tuunausta siihen, koska tuolin epäsiististi maalattu pinta alkoi ärsyttää. Lisäksi se näytti liian kiiltävältä. 
Niinpä otin maalipinnan pieneen hiomiskäsittelyyn. Tietenkin aloin hioa tuolia sisällä, koska ulkona tuli vettä taivaantäydeltä. Meni työhuone vähän pölyiseksi, mutta tuolista tuli mieluisa. 

Lopuksi kaverini laittoi tuolin pohjapuolelle puulistan lisätueksi (pois sahattujen ulokkeiden tilalle) ja naputteli istuinosan takaisin paikoilleen.















Muita tuunattuja istuimia esimerkiksi

Metsot taistelevat tuolissa
Tuolit kuin karamellit
Mummin ja ukin vanha jakkara
Kiiltokuvatuoli
Lehmätuoli
Jakkara 60-luvun tyyliin

Istuimia löytyy myös hakusanalla istuimet








Tämän blogin suosituimmat tekstit

Jäähyväiset

Lankojen värjäys koukuttaa

Säärystimet virkkaamalla