Syökää ihmiset lettuja

Vastustamattoman hyviä lettuja saa tällä reseptillä

sekoita kaksi kananmunaa

lisää kahdeksan desilitraa maitoa, puoli desilitraa sokeria, teelusikallinen suolaa ja desilitra sulatettua voita

sekoita joukkoon viisi desilitraa gluteenittomia jauhoja (tavallisetkin käy) 

lopuksi lisää taikinaan kaksi desilitraa vichyvettä

Paista letut voissa kuumalla pannulla.

HUOM! Ennen paistamista irroita palohälyttimestä patteri. Käryä nimittäin tulee.


Tavallisesti teen taikinan punaiseen maitoon, mutta nyt sen korvasi juustomaito-vesiseos, puolet ja puolet. Asian vierestä: juustomaidosta tulee herkku-uunipuuroa, varsinkin leivinuunissa, jossa puuron kettu rapisee hampaissa. Juustomaidossa on paljon enemmän proteiinia kuin tavallisessa maidossa. 

Sisareni Taina, joka nuorempana inhosi marjojen poimista, kerää marjoja omien sanojensa mukaan himona. Tänä kesänä hän on rikkonut kaikki aikaisemmat vadelmaennätyksensä keräämällä 132,5 litraa vattuja. Hänen salaisessa vattupaikassaan on kuulema vieläkin raakileita, joten marjasaalis kasvanee vielä jonkun litran. 
Vattujen lisäksi Tainan himolistaan kuuluvat mustikat, vadelmat ja puolukat. 

Kukaan ei voi yksin syödä niin paljoa marjoja, joten Taina jakaa niitä auliisti. Keitin lettujen kanssa vattuhilloa, jota runsaasti levitin lettujen päälle. Hillosokerilla keitoksesta olisi tullut oikean hillon näköistä. Sen puuttuessa käytin raesokeria ja hyvää tuli. 



Oman pihan villivadelmia



Kun kolmannen kerran samana päivänä popsin lettuja, otin itseni hämäämiseksi niiden alle vain pienen lautasen. Turhaan yritin hämätä. Koska alunen oli pieni, oli keko sitäkin korkeampi. Kun nousin pöydästä, loikkasi Missu salamana pöydälle nuolaisemaan lautasen puhtaaksi. Kukapa ei letuista tykkäisi. 

Kommentit ovat väärässä paikassa. Ne hyppäsivät tähän Hupsut tiaiset ja oravat -postauksesta : ) Hupsut tiaiset ja oravat

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Jäähyväiset

Lankojen värjäys koukuttaa

Säärystimet virkkaamalla