Vhs-kasetit ja c-kasettinauhat pussukoiksi

Monta vuotta sitten, kerran kierrätys- ja käsityöinnoituksen puuskassa päätin hyödyntää VHS- ja C-kasettien nauhoja. Kokeilu oli ihan kivaa, mutta loppujen lopuksi en materiaalista kovin innostunutkaan. Lisäksi jonkun artikkelin mukaan nauhoista saattaa irrota jotain -ei niin terveellistä - käsiin.

Vedin vhs-nauhaa kotelostaan, ja virkkasin numeron 10 puikoilla pyöreän kappaleen. Taitoin sen keskeltä puoliksi ja virkkasin sivut yhteen reunoista. 
Jätin 20 senttiä kappaleen keskeltä yhdistämättä, ja laukkuun syntyi siten suuaukko. Sen saa suljettua yhdellä napilla. Lopuksi virkkasin kassille lyhyehkön hihnan. 

Neulomalla kuteesta tuli pehmeämpää. Innostuinkin neulomaan pyöröpuikolla kaksi pientä veskaa, joissa toisessa on kolme taskua. Taskut sain aikaan taittelemalla suorakaiteen kahteen kertaan. 
Molemmissa laukuissa on pienet läpät, jotka sai aikaan taitteluvaiheessa, ennen sivujen virkkaamista yhteen. 
Myös neuleiden reunat virkkasin 4,5-numeron koukulla, kosta virkaten sai napakampaa jälkeä. Toinen kassi sai kantohihnan villanyöristä ja toiselle sen virkkasin. Molemmat kassit saa suljettua napein. 

C-kasettinauhat ovat tosi liukkaita, ja silmukat tuppasivat tippumaan koko ajan puikoilta. Pyöröpuikoilla työ sujui paremmin. Yksinkertaisena nauha oli aivan luprua, mutta kaksin- ja kolminkertaisena nauhasta sai neulottua pehmeitä pussukoita. 
Liukkautensa ansiosta nauhaa ei tarvinnut kiskoa valmiiksi kasetista ulos, koska se liukui helposti neulomisvaiheessa. 
Pujotin pussuikoihin jotkut vanhat nauhat, eikä niille muuta tarvinnut tehdäkään. 

Muutaman kerran olen rapisevia VHS-veskoja käyttänyt, mutta C-kasettinauhatekeleet löysin eilen hyljättyinä vintistä. 

ERILAISIA PUSSUKOITA
klik ja klik

tunnisteella pussukat

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Jäähyväiset

Lankojen värjäys koukuttaa

Säärystimet virkkaamalla