Sirpaleista pinnat kahteen pöytään

Sormeni syyhyävät heti, jos edellisestä näpertelystä on kulunut tavallista enemmän aikaa. 

Viime kesänä hurahdin mosaiikkitöihin. Olin aikaisemmin harjoitellut mosaiikkinäpertelyä pienemmillä töillä kuten tarjoittimilla, kehyksillä ja purnukoilla.
Vuodentakaisen hurahtamisen taltuttamiseksi uudistin kolme pöytää, joista yksi oli kyllä alunperin jakkara ilman istuinvaneria. 

Urakka sai alkunsa romukoppien järjestelystä. Muistin kolme sirpaleita täynnä olevaa kenkälaatikkoa. Hajonneiden astioiden lisäksi jemmassa oli palasia laatoista, joilla vanhempieni kodin vessa kaakeloitiin.

Uudistuksen kohteeksi pääsi ruma pöytä, joka oli lojunut toimettomana jo muutaman vuoden. Aloin liimalla sinisten laattojen, vaaleanpunaisten ruokalautausten ja posliinisen seinäkellon murusia kukkien muotoon. Osa oli sopivia sellaisinaan, ja loput leikkasin mosaiikkisaksilla pienemmiksi. Seuraavana päivänä saumasin kukkaset pöydänjalan värisellä laastilla. Lopuksi pyyhin laastinroippeet kostealla sienellä. 
Pöytä oli koko kesän ulkona, eikä mennyt miksikään sateiden sitä piiskatessa. Talveksi toin sen kaiken varalta sisälle.


Niinikään tyhjänpanttina ollut kämäinen pieni lipasto koki muodonmuutoksen. Hioin loputkin lohkeilleesta valkoisesta maalista pois, ja läiskin tilalle sinistä maalia. 
Pöytälevyn uudistin samoin kuin pihapöydän, paitsi kellonsirpaleiden sijaan laitoin vihreän ruokalausen palasia. 
Puuttuvat nupit korvasin käytetyillä, ties mistä saamillani, posliinisilla pikkunupeilla.



Yöpöytäni ei muuten koskaan ole noin siisti kuin kuvassa. Nostin kuvauksen ajaksi muutaman kilon kirjoja ja lehtiä piiloon sänkypeiton alle.

Mosaiikkihimo ei ottanut laantuakseen. Kaivoin esiin korkean jakkaran jalat, joihin sopivan istuimen kaverini sahasi vanerista. Pinnan jakkarapöytä sai sinisistä, valkoisista, vihertävävistä ja keltaisista entisistä astioista. Saumauslaastin sävytin vesiliukoisella värillä vihertäväksi ja metallijalat ja vanerin ulkosyrjän maalasin kirkkaankeltaiseksi.

Sirpalepuuhailua myös

Mosaiikeilla leikittelyä
Peilien koristelua
Persoonallisia pikkutauluja
Maustekaappi puulaatikosta

ja tunnisteella mosaiikit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Jäähyväiset

Säärystimet virkkaamalla

Lankojen värjäys koukuttaa