Rottinkinen lehtiteline







Minulla on taipumuksia tehdä asioita väärässä järjestyksessä. Kun päätin tuunata isovanhempieni vanhan rottinkisen lehtitelineen, kävin töihin ajattelematta asiaa sen pitemmälle.

Sen sijaan että olisin järkevästi maalannut ensin pöydän sisusosat, sutaisin ulkoreunat sinisellä maalilla. Sittenhän siinä kävi niin, että kun oli sisuksien vuoro, sotkin  hihansuut ja ranteet öljymaaliin. Lakkabensiinistä ei ollut tietoakaan, joten putsasin isoimmat läntit kynsilakanpoistoaineella.

Maalin kuivahdettua sommittelin lasiselle pöytälevylle parin lattiaa hipaisseen ruokalautasen ja teevadin sirpaleista kukkasia.
Liimasin kukat paikoilleen ja jätin ne kuivumaan painon alle. Kaksi palasta irtosi siinä vaiheessa kun parin päivän päästä aloin levittää saumauslaastia, mutta ei ole niin vakavaa vaikka muutama terälehti puuttuukin. Saumauksen olisi voinut tehdä jo liimausta seuraavana päivänä.

Käytin saumaukseen pussinpohjan vaaleanharmaata laastia ja sävytin sen muutamalla pisaralla vesiliukoista siniväriä. Sekoitin värin tarkoituksella vain suurinpiirtein. Siten pinnasta tulee vähän kirjava. 
En ihan muistanut veden ja laastin suhdetta, kun edellisestä mosaiikkiaskartelusta on melkein vuosi. Lorautin vettä summanmutikassa, sekoitin mönjän ja annoin sen tekeytyä jonkun minuutin.

Olisi kannattanut kipaista yläkertaan ja lukaista purkin kyljestä ohje. Niin hyvältä kuin seos tuntuikin, se taisi olla liian märkää. Loppujen lopuksi laasti kuitenkin kuivui suhtkoht nopeasti.



Laastin levittämisen jälkeen tekele näytti tältä.




Kun pinta oli vähän kovettunut, pyyhin ensimmät laastit mosaiikkien päältä kertakäyttöhanskoin kuorrutetuin sormin. Loput putsasin kostealla rievulla

Muutaman tunnin päästä paikkailin maalipintaa ja sotkin taas hihansuut ja ranteet maaliin. Eikä lakkabensiinistä ollut edelleenkään tietoakaan.

Nyt lehtiteline, vai mikä se oikealta nimeltään lieneekään, saa kuivua rauhassa huomiseen.




Lisää mosaiikkijuttuja löytyy hakusanalla mosaiikit ja pöytiä hakusanalla pöydät.


Tämän blogin suosituimmat tekstit

Jäähyväiset

Säärystimet virkkaamalla

Lankojen värjäys koukuttaa