Pöytälamppu uusiksi



Yhdistin kaksi vaillinaista pöytälamppua, ja sain tilalle yhden priiman. 

Yhdistelmä sai jalan isäni vuosikymmeniä sitten sorvaamasta lampusta. Sen varjostimen silkki söi ajat sitten itse itsensä. Kehikko jäi tuunaamatta, koska se ei mielestäni oikein sopinut malliltaan jalkaan. Paripuoli jalka viereksi pitkään hyljättynä komerossa.

Varjostimen uusi lamppu sai siniharmaakuviollisesta kangaspintaisesta hökötyksestä, jonka posliininen jalka oli liimattu jo moneen kertaan. 


Toimenpiteet

Spreijasin varjostimen kertaalleen retliinillä maalilla. Tarkoitus oli maalata kaksi kerrosta, mutta maali loppui kesken. Lopputulos oli lähinnä puolukkapuuron värinen.

Spraymaalaukset teen mielummin ulkona kuin sisällä. Maalin voimakas haju jää pitkäksi aikaa leijumaan sisätiloihin, mutta ulkona ne kuivuvat hetkessä. 

Liimasin kuumaliimalla maalatulle pinnalle kaikki lahjapakettien koristeina olleet kukkaset, hajonneen hiussoljen ruusut ja kirpputorilta kylkiäisenä saamani mansetit. Varjostin on joka suunnalta katsottuna erinäköinen.

Korea varjostin ei sopinut yhteen lakkapintaisen jalan kanssa, joten hain lisää retliiniä maalia ja suihkautin sitä lakan päälle pari kerrosta.

Missu-kissasta varjostin on tosi kiinnostava. Se repisi kukat mielellään irti. Niinpä joudun toistaiseksi pistämään lampun niin korkealle, minne Missu ei vielä pääse. Vaihtoehtoja ei ole kovin monta, ehkä leivinuunin tai vaatekaapin päällys. Niin tai sitten komero, mikä olisi aika pöljää, koska vastahan minä lampun komerosta esiin kaivoin. 

Jos hörhelö varjostin alkaa kyllästyttää minua, voin aina käyttää sitä kesähattuna. 




Lisää lamppuja ja varjostimia


sekä hakusanalla valaisimet

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Jäähyväiset

Lankojen värjäys koukuttaa

Säärystimet virkkaamalla