Oravat luvattomilla teillä

Kirjosiepon mökki kiinnostaa oravia. Ne harrastavat pöntön tuijottelua sen lähitienoilta, mutta lintujen lähestyessä ne siirtyvät vikkelästi kauemmaksi. Koskaan en ole nähnyt niiden yrittävän päästä pöntön sisälle. Joskus orava yrittää hetken katsella maailmanmenoa pöntön katolta käsin. Lintujen palatessa, se ymmärtää syöksyä piiloon, ennen kuin saa vihaisilta vanhemmilta lätkyt nenänpäähänsä.

Oravat ja räkättirastaat ovat vihollisia. Räksiltä menee hermot välittömästi, jos orava edes lähestyy niiden pesäpuuta. Koko suku hyökkää oravan kimppuun nokat ojossa. Linnut ajavat sitä takaa, kunnes se piiloutuu pusikkoon tai portaiden alle. Minä saan syyttömästi osani räksien raivosta. Harva se päivä pyyhin oravista ohi menneitä pommeja portaiden kaiteilta.  





Pihan roskis on oravien mielestä vastustamaton tutkimuskohde. Aika monta kertaa olen kerännyt oravien ympäriinsä levittämiä roskia takaisin roskikseen. Yleensä korista ei löydy mitään syötävää, mutta sen sijaan mielenkiintoisia muovipurkkeja ja muuta roinaa.
Tyhjän pähkinäpussin tuoksu lie hurmannut oravan, joka kuskasi pussin kolmen metrin korkeuteen pihlajapuuhun. Siellä se iloisesti lepatti tuulessa muutaman päivän.

Eläinjuttuja löytyy lisää tunnisteilla

oravat
siilit
linnut
metsäkauriit
puput




Tämän blogin suosituimmat tekstit

Jäähyväiset

Lankojen värjäys koukuttaa

Säärystimet virkkaamalla