Missu tutkimusmatkailija



Jos Missu ei ole päikkäreillä, se vahtii tekemisiäni. Ensimmäisillä kerroilla kun annoin sen tulla yläkertaan, se ei olisi malttanut lähteä sieltä pois. 
Karttahuoneessa (työpajani/romuvarastoni) ja kultahuoneessa (nimi tulee kultaisista seinistä) on niin paljon tutkittavaa, että Missu oli ihan vimmoissaan.

Kuljin edellä, ja yritin kerätä kissanpennulle vaarallisia tavaroita piiloon. Tietenkin juuri neulatyynyt, helmet ja lankarullat kiinnostivat sitä kaikkein eniten. 

Kirjoittaminen yhdessä kissan kanssa on haasteellista. Missu istuu aluksi koneen vieressä ja seuraa sormiani ja näytöllä viliseviä kuvia. Kuin huomaamatta se alkaa hivuttautua näppäimille. Ensin sen etutassut siirtyvät vaivihkaa lähemmäksi, ja kohta koko katti istuu taas minun ja näytön välissä. Jos jätän Missun hetkeksi yksin kirjoittamaan, rupeaa se heti tanssimaan näppäimillä. Kone piippailee ja tekstiä syntyy. 

Missun uusin tutkimuskohde on seinäkello. Sen tikitys houkuttelee tutkimaan ääntä tarkemmin, ja kellon luo menevä reitti, työpöytä-piano-piironki-piirongin päällä oleva kirjapino, on mukavan vaihteleva. 
Hämmästyin eilen, kun Missu yhtäkkiä lopetti kirjoittamisen suosiolla. Syy selvisi heti. Missu kipaisi kellon luo ja aukaisi käpällään sen oven. 
Nostin innokkaan kellosepän sormea heristäen lattialle, mutta torut menettivät pian merkityksensä. Kun kello alkoi lyödä kahdeksaa kertaa, oli Missu jo toisen lyönnin kohdalla avaamassa sen ovea. Mahtoi sitä ottaa aivoon, kun säppi olikin kiinni eikä ovi inahtanutkaan.

Missujuttuja lisää tunnisteella don-sxinx

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Jäähyväiset

Säärystimet virkkaamalla

Lankojen värjäys koukuttaa