Itikkasota

Lapsuudenystäväni Anita kävi kylässä. Valvoimme yötä myöten maailmaa parantaen ja lopulta raahauduin puolitajuttomana sänkyyn. Missu-kissa jo veteli sikeitä luolassaan = täkistä taiteltu pesä tyynyni vieressä, kun kaivauduin sen viereen. 

Ehdin vajota uneen ehkä vartiksi, kun sinnikäs ininä korvanjuuressa herätti minut. 
Minut ja Missun. 

Missulla on kaksi olomuotoa, vauva ja pantteri. Itikan ininä kello kaksi yöllä herätti vauva-Missun pantterinvaistot, ja se alkoi tehdä hurjia loikkia inisevän otuksen perässä. Välillä pantterin hienot hypyt ilmassa katkesivat ja muks - loikka päättyi suoraan päälleni. Minä myös yritin saada häirikön hengiltä mutta turhaan. 

Juuri kun painoin pään takaisin tyynyyn, ininä alkoi uudestaan. 
Ja Missu alkoi taas loikkia ja loikkia ja loikkia ...

Krooh! Ehdin torkahtaa ehkä reilun tunnin, kun kaikki alkoi alusta. Välillä Missu tarvitsi  lisäenergiaa. Tuvasta kuului rouske, kun se kävi täydentämässä varastoja raksukupillaan. Sitten se jaksoi taas loikkia, loikkia, loikkia ...

Ininä lakkasi ja vajosin taas untenmaille. KUNNES kello puoli kolme ininä ja Missun itikanmetsästys alkoi taas. Verenhimoiset itikat kai löysivät reitin makkariin savupiipun kautta.

Väsähdin jahdissa niin, etten ollut havahtunut metsästäjä-Missun kömpimistä kainalooni. Heräsin siihen kun Missu alkoi kehrätä. Se röllötti selällään nihkeässä kainalossani ja odotti rapsutusta. 

ITIKAT: PLÄÄH!
Missujuttuja löytyy lisää tunnisteella don-sfinx

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Jäähyväiset

Lankojen värjäys koukuttaa

Säärystimet virkkaamalla