Ulkohuussitunnelmaa sisävessassa


Mitä enemmän saan värejä ympärilleni, sen enemmän niitä haluan. Vessan seinät olivat siistit mutta persoonattomat. Ne oli tapetoitu lasikuitutapetilla ja maalattu vaaleanvihreiksi. Mainoksen mukaan pintaa elävöittivät kaislat vai olikohan ne jotkut heinät.


Lueskelin vintissä 1960-luvun aikausilehtiä, joita talon entinen omistaja jätti minulle perinnöksi. Valikoimassa on esimerkiksi Me Naisia, Hopeapeilejä ja Seuroja. 
Vanhoissa lehdissä on mielenkiintoisia artikkeleja ajalta jolloin olin lapsi. Katselen mielelläni myös kuvia sen ajan muodista, koska pidän 60-luvun kankaista. Lehtien karheahko pinta tuntuu käteen miellyttävämmältä kuin nykyisin käytetty ärsyttävän liukas paperi. 
Innostuin lukemaan mainoksia, joissa asiat esitetään juurtajaksain kuten vaikkapa seuraavissa kynsilakka- ja deodoranttimainoksissa:

"Kynsilakka joka kestää kauemmin. Joka ei lohkeile. Kaikille käsille. Myös vauhdikkaille. Pullo jota voitte pitää kädessänne. Katsokaa kuvaa. Todellinen oivallus. Voitte lakata helpommin. Autossa. Kylpyhuoneessa. Lepotuolissa..."

"Odette-tyttö saa kaiken anteeksi, sillä kukanraikasta on helppo rakastaa. Me pälpättäjät, homssantuusat, myöhästelijät ... lohduttautukaamme. Täydellinen ei ole kukaan, mutta kukanraikkaaksi tulee varmasti ..."
Ennenvanhaan lehtien kuvilla tapetoitiin ulkohuussien seinät. Siellä asioidessa saattoi samalla lukea kuninkaallisten elämästä ja nykymuodista. Sain kai jotain vaikutteita vanhoista lehdistä, ja päätin tapetoida sisävessani 1960-luvun tyyliin. Olipas se taas hauska projekti! Leikkelin nipun kiinnostavia kuvia ja hauskoja mainoksia, ja liimasin ne vesiliukoisella seinäliimalla tapetin päälle. Lavuaarin ympäristön uudet tapetit lakkasin muutamaan kertaan, etteivät ne hajoaisi veden roiskuessa. Seinät ovat pysyneet siisteinä jo monta vuotta, ja tarvittaessa niitä voi lakata tai päällystää uudelleen. Alle jääneen lasikuitutapetin kohokuvio tekee seinäpinnan mukavan rosoiseksi, mikä ehkä jollekin toiselle saattaisi olla kauhistus.
TAPETOIDA VOI MYÖS NÄINTapetointi-ideoita lisää myös tunnisteella tapetit
 

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Jäähyväiset

Lankojen värjäys koukuttaa

Joulu sairaalassa