Kuistista kesäkammari

Monta vuotta olen puhunut siitä, että kuistista tulisi kiva kesäkammari. En vain ole sitä saanut aikaiseksi puuhata. Olen kyllä sisustanut kuistin aina kesäksi, ja lueskellut ja askarrellut siellä kylminä tai sateisina kesäpäivinä. Talvisin kuisti tuppaa täyttymään kaikenlaisella roinalla. Lisäksi siinä on hyvä säilyttää kauriiden ruokia. 

Nyt halusin toteuttaa kesähuoneajatukseni. Pöytä ja jakkarat siirrettiin odottamaan uusia paikkoja, ja matala kaappi ikkunan alta siirrettiin vastapäiselle seinälle. Kaverini lyhensi vanhaa laveria sen verran, että se juuri ja juuri sopi paikoilleen. Sänky on edelleen tarpeeksi pitkä nukkumista varten. Sitten tarvitsi enää etsiä varastoista tilavaatteet.

Sänkypeiton virkaa tekee ajat sitten kirpusta ostamani kirjailtu pöytäliina. Se on jo ehtinyt toimia sekä pöytäliinana että ikkunaverhona. Torkkupeiton pujotin Seelan ja Edenin tuoman bambi-pussilakanan sisään. Tyynyliinat värjäsin joskus viime syksynä.

Kuvassa kammari näyttää todellisuutta isommalta. 


Kuistilla on nyt mukava köllötellä. Lintujen laulu kuuluu siihen paremmin kuin huoneisiin, ja Missu tykkää istua ikkunalaudalla ja katsella pihalle. 


Verhot säilyvät näppärästi taiteltuina naulakossa. 


Tarvittaessa ne on helppo viskata verhotankojen yli. Aamuisin kuistilla on niin paljon valoa, että nukkuja saattaa kaivata hieman varjoa. Saa nähdä kuka kesävieras varaa kuistin ensimmäisenä nukkumapaikakseen.


Kun kaapin irtojalat otettiin pois, kaappi sopi hyvin ikkunalaudan alle. Puulaatikko on hyvä varasto keräyspaperille ja sen päällä sopii olemaan pieni kori pihatöissä tarvittaville hanskoille. Yritän nyt olla keräämättä turhaa roinaa kuistille, että se säilyisi viihtyisänä lepopaikkana. 


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Lankojen värjäys koukuttaa

Villasukkien varsista välly

Sunshine Blogger Award