Pitsiset lasinalustat

Mistäköhän tämäkin setti, johon kuuluu kuusi puista lasinalustaa säilytystelineineen, lie romulaatikkooni joutunut. Se ehkä oli joku mainoslahja tai oheistuote, jonka saaja ei sitä tarvinnut. 

Ruskea pinta peittyi kerran parilla suhauksella kultaiseksi. Sellaisina alustat viereksivät - mitähän näille tekisi -kasassa - muutaman vuoden. 


Kaivoin ne sieltä pari päivää sitten esiin, ja maalasin alustojen ja telineen reunat sinisiksi. Nyt ne vasta hölmöiltä näyttivät. En oikeastaan tiedä miksi, koska sininen ja kulta käyvät hyvin yhteen. Ei niitä voinut sellaisiksi jättää. 


Niinpä liimasin alustojen päälle violettia pitsiä, joka oli peräisin jostain hepenistä. Pitsi ei meinannut millään tarttua alustojen reunoihin. Siksi laitoin niiden ympärille kumirenksuja niin pitkäksi aikaa, kunnes liima oli kuivunut. Sitten leikkasin ylimääräiset pitsit pois, ja lakkasin alustat vesiliukoisella lakalla. Pohjapuolilta ne ovat aika kamalan näköiset, maali-liimalaikukkaat, mutta eipä sitä näe.



Hyvät ideani eivät aina toimi. Siis kun päällystin telineen kellertävällä pitsillä, koska violetti loppui kesken. Se ei ollenkaan miellyttänyt silmää, joten nyhtäisin pitsin pois. Sen tilalle liimasin violetit pitsien ylijäämät, ne jotka juuri leikkelin alustoista irti. 




Vähän outo tuli koko systeemistä, mutta kiva sitä oli tehdä. Ja lasinalustat ovat sinällään ihan käyttökelpoisia. Jos ne nyt lojuvat käyttämättöminä astiakaapissa, voin tehdä niistä jatkotuunauksen, vaikkapa tuulikellon. Jos niin käy, saatte lukea aiheesta joskus postauksen.

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Jäähyväiset

Lankojen värjäys koukuttaa

Säärystimet virkkaamalla